Politika privatnosti i zaštita osobnih podataka

 

U tvrtki Phoebus d.o.o. cijenimo vašu privatnost pa stoga uvijek pažljivo štitimo vaše podatke te prilikom njihove obrade postupamo sukladno važećim zakonima.

 

Podaci o upravitelju osobnih podataka:

Phoebus d.o.o.

Hubadova 8

1000 Ljubljana

Matični broj: 3852890000

Telefon: 031 702 695

E-mail: info@phoebus.si

 

Phoebus d.o.o. vaše osobne podatke upotrebljava isključivo u svrhu  ispunjavanja Vaše narudžbe (slanje informativnih materijala, ponuda, računa, sve vezano uz narudžbu) i svega ostalog što je povezano uz narudžbu, potrebnu komunikaciju i sukladno svrsi za koju ste nam dali svoj pristanak.

 

Prikupljeni podaci prilikom kupnje neće se prosljeđivati trećim osobama – izvan tvrtke Phoebus d.o.o., osim onih koji s tvrtkom imaju sklopljen pisani ugovor na temelju kojeg obavljaju određene poslove vezane uz obradu podataka te su dužni pridržavati se zakona koji se odnose na obradu i zaštitu osobnih podataka, tj. ugovorni obrađivači podataka. Ugovorni obrađivači podataka mogu obrađivati osobne podatke samo u okviru naših uputa i ne smiju ih obrađivati u svoje svrhe. Zajedno sa svojim zaposlenicima obvezuju se štititi povjerljivost vaših osobnih podataka.


 

Kupac može u bilo kojem trenutku zahtijevati od pružatelja usluge da trajno ili privremeno prekine korištenjem osobnih podataka i podataka o kupnji u gore navedene svrhe. U vrijeme upravljanja osobnim podacima, pojedinac na zahtjev ima mogućnost pregledavati i ažurirati podatke u bazi podataka. Obvezujemo se da će osobni podaci stečeni putem Internet stranice biti u potpunosti pohranjeni, zaštićeni i obrađeni od strane tvrtke Phoebus d.o.o. Sa svim stečenim osobnim podacima će upravitelj web stranice postupati sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka i Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka. Vaši podaci odgovarajuće su zaštićeni od gubitka, uništenja, krivotvorenja, manipulacije i neovlaštenog pristupa ili neovlaštenog otkrivanja trećih strana.

 

Ovlaštena osoba za zaštitu osobnih podataka

 

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s našim pravilima o zaštiti osobnih podataka ili načinom na koji postupamo s vašim osobnim podacima, možete kontaktirati našu ovlaštenu osobu za zaštitu osobnih podataka  putem e-maila info@phoebus.si

 

Koji se osobni podaci  obrađuju?

- Osnovni kontakt podaci: ime i prezime, e-mail adresa, telefonski broj.

- Podatci koje trebamo za ispunjenje ugovora i dostavu kupljenog proizvoda: predmet kupnje, cijena, adresa dostave, način plaćanja, datum plaćanja, informacije o reklamacijama, podatci o izdanom računu.

- Informacije o korištenju naših web stranica (klikovi na linkove, potrošeno vrijeme) te informacije o odazivu na našu e-poštu (ako je poruka otvorena, na koje linkove ste kliknuli).

 

Pravne osnove za obradu osobnih podataka

 

• zakon i ugovorni odnosi,

• privola pojedinca i

• legitiman interes.


 

Obrazloženje:

- kada je to potrebno radi ispunjavanja naših zakonskih obveza (npr. izdavanje računa za kupljene proizvode);

- kada je obrada vaših osobnih podataka potrebna za zaključivanje i izvršenje ugovora koji ste sklopili s nama ili ste od  nas željeli ponudu;

- kada ste obradu vaših osobnih podataka odobrili za određenu svrhu obrade;

- kada imamo legitiman interes za obradu vaših osobnih podataka (kad vam pošaljemo e-poštu ako ste napustili košaricu za kupnju na našoj web stranici bez dovršetka kupnje).


 

Svrha obrade osobnih podataka

 

Vaše osobne podatke možemo koristiti za jednu ili više sljedećih svrha:

- komuniciranje s vama u vezi s pružanjem naših usluga i odgovaranjem na vaše upite;

- sklapanje ugovora i ispunjavanje obveza koje proizlaze iz sklopljenog ugovora;

- tržišno komuniciranje (slanje e-pošte)

- za provedbu bilo kakvih pravnih zahtjeva i rješavanja sporova;

- za statističke analize o prodaji naših proizvoda i korištenju naših web stranica;

 

Kolačići

 

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačić nam pokazuje koje ste stranice posjetili i kada se sljedeći put vratite na stranicu putem istog preglednika taj može provjeriti je li kolačić prisutan, i upotrijebi podatke iz kolačića te ih pošalje nazad stranici. Kolačići nam omogućuju da prepoznamo je li nas korisnik već prethodno posjetio, i u nekim slučajevima možemo prilagoditi prikazani sadržaj.

 

Upravljanje i brisanje kolačića

 

Ako odlučite promijeniti način na koji preglednik upotrebljava kolačiće, to možete učiniti promjenom postavki preglednika. Većina preglednika vam omogućuje da odbijete ili prihvatite sve kolačiće, prihvatite samo određene kolačiće ili vas svaki put pita da li dozvoljavate kolačiće za određenu stranicu ili ne. Brisanje kolačića razlikuje se prema pregledniku koji koristite. Da biste saznali kako to učiniti, preporučujemo vam da u pregledniku koristite pomoć kako biste pronašli upute o upravljanju kolačićima vašeg preglednika.

 

Na web stranici koristimo sljedeće kolačiće

 

Analitički kolačići

Koriste se za bilježenje analize posjećenosti web stranice i pružaju nam podatke na temelju kojih bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo.

 

_umta            .bioeffect.com.hr           2 godine             Google Analytics

 

    _umtb         .bioeffect.com.hr            30 minuta         Google Analytics

 

    _umtc         .bioeffect.com.hr            trajanje sesije     Google Analytics

 

    _umtz         .bioeffect.com.hr            6 mjeseci         Google Analytics

 

    _ga               .bioeffect.com. hr         2 godine               Google Analytics

 

 

Kolačići za društvene mreže

Kolačići su potrebni za dodatke prilikom dijeljenja sadržaja s web stranice na društvene mreže.

 

Kolačići za komunikaciju na web stranici

Kolačići vam omogućuju prikaz, kontakt i komunikaciju putem komunikacijskog dodatka na stranici.

 

Kolačići za oglašavanje

Namijenjeni su ciljanom oglašavanju u odnosu na protekle aktivnosti korisnika na drugim stranicama.  


 

Koliko dugo pohranjujemo vaše osobne podatke?

 

Phoebus d.o.o. će obrađivati osobne podatke u onoj mjeri u kojoj je to potrebno u svrhu obrade i dok će to biti potrebno za postizanje cilja, u slučaju stečenih osobnih podataka na temelju privole, pa sve do otkazivanja iste, osim u slučajevima kada je zakonom određeno razdoblje zadržavanja osobnih podataka. U tim slučajevima Phoebus d.o.o. podatke pohranjuje sukladno zakonskoj obvezi.

Nakon isteka roka za pohranu osobne podatke učinkovito brišemo ili anonimiziramo, što znači da ih obrađujemo na način da više ne mogu biti povezani s vama niti ih se može pripisati vama.

 

Obavijest nadzornom tijelu o povredi zaštite osobnih podataka

 

U slučaju povrede zaštite osobnih podataka, Phoebus d.o.o. dužan je o tome obavijestiti nadležno nadzorno tijelo, osim ako je vjerojatno da povredom nisu bila ugrožena prava i slobode pojedinaca. Kada uz povredu postoji sumnja na počinjenje kaznenog djela, Phoebus d.o.o. je dužan obavijestiti policiju i/ili nadležno tužiteljstvo o povredi. U slučaju da postoji povreda koja može uzrokovati visok rizik za prava i slobode pojedinaca, Ponuditelj je dužan o povredi odmah odnosno ako to nije moguće, bez nepotrebne odgode obavijestiti pojedinca na kojeg se osobni podaci odnose. Obavijest pojedincu mora se provesti na razumljiv i jasan način.

 

Ažurirano 24. svibnja 2018. godine

Kolačići za analizu
Koriste se za bilježenje analize opskurnosti web stranice i pružaju nam podatke kako bismo pružili bolji korisnički doživljaj.
Kolačići za društvene mreže
Kolačići su potrebni za dodatke za dijeljenje sadržaja s web mjesta društvenih medija.
Kolačići za komunikaciju na web mjestu
Kolačići vam omogućuju prijavu, kontakt i komunikaciju putem komunikacijskog dodatka na stranici.
Oglašavanje kolačića
Ciljaju ciljano oglašavanje na temelju prošlih korisnika na drugim web mjestima.
Što su kolačići?
Posjetom i korištenjem web mjesta pristajete na korištenje i snimanje kolačića.OK Saznajte više o kolačićima