Opći uvjeti online trgovine Bioeffect Hrvatska u vlasništvu Phoebus d.o.o. pripremljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim kodeksima za e-trgovinu.

 

Osnovni podaci
Phoebus d.o.o.
Hubadova 8
1000 Ljubljana, Slovenija
Direktor: Nives Kafol
Matični broj:3852890000
Porezni broj:68489471
Registrska številka:2010/42421
Temeljni kapital:: 7.500,00 €
Poslovni račun: IBAN SI56 0400 1004 9375 317 (Nova KBM  d.d.)
Telefon: 00386 31 702 695
E-mail: info@phoebus.si

 

Dostupnost informacija
a) identitet tvrtke (ime i sjedište tvrtke , matični broj),
b) kontakt informacije koje će kupcu omogućiti brzu i učinkovitu komunikaciju (e-mail, telefon),
c) bitna obilježja proizvoda odnosno usluga (uključujući i postprodajne usluge i jamstva),
d) dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga koja se nudi u Internet trgovini bi trebala biti dostupna u razumnom vremenskom razdoblju),
e) uvjete isporuke proizvoda ili izvršenja usluge (način, mjesto i datum isporuke),
f) sve cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno definirane i mora biti vidljivo prikazano da li uključuju poreze i troškove prijevoza,
g) način plaćanja i dostave,
h) rok trajanja ponude,
i) rok u kojem je moguće odustati od ugovora/kupovine i uvjete za povlačenje, a osim toga mora biti navedeno da li i koliko kupca košta vraćanje proizvoda,
j) objašnjenje žalbenog postupka, uključujući sve podatke o kontakt osobi ili službi za kontakte s korisnicima.

 

Prodavatelj omogućava slijedeće načine plaćanja:
• Plaćanje predračunom
• Plaćanje pouzećem

Cijena dostave iznosi 121,00 kn. Cijena dostave na otoke koji nisu mostom povezani s kopnom je skuplja za 10,00 kn. Za sve narudžbe iznad 758 kn, dostava je besplatna.
Napomena: ovi uvjeti te troškovi pakiranja i dostave vrijede samo unutar Republike Hrvatske.

 

Cijene
Cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određen rok valjanosti. Cijene vrijede u slučaju plaćanja jednom od gore navedenih metoda plaćanja pod navedenim uvjetima. Kupoprodajni ugovor između prodavatelja i kupca zaključuje se u trenutku kad prodavatelj potvrđuje narudžbu (kupac prima e-mail o statusu Narudžba potvrđena). Od tog trenutka sve cijene i ostali uvjeti su fiksni i vrijede kako za prodavatelja tako i za kupca.

 

Promocijski kodovi
Povremeno putem e-maila ili putem drugih kanala komunikacije šaljemo promocijski kod. Promocijski kod donosi razne pogodnosti: od raznih darova do popusta. Svaki kod je uvijek vremenski ograničen i mora se iskoristiti u određenom vremenskom periodu inače postaje nevažeći. Iskoristiti se može upisivanjem na blagajni u posebno polje "koristite kod". Različiti promocijski kodovi se ne mogu kombinirati i zbrajati. Posjetitelj odnosno kupac može prilikom svake kupovine iskoristiti samo jedan promocijski kod.

 

Odustajanje od narudžbe
Za ugovore sklopljene na daljinu, potrošač ima pravo u roku od 30 dana na e-mail adresu tvrke (info@phoebus.si) javiti kako odustaje od ugovora, bez potrebe navođenja razloga takve odluke. Vraćanje primljene robe na adresu tvrtke u tom roku smatrati će se kao obavijest o odustajanju od ugovora.
Kupac mora u najkasnijem roku od 30 dana od dana obavijesti o odustajanju od narudžbe vratiti zaprimljene proizvode. Proizvodi se vraćaju na sljedeću adresu: Phoebus d.o.o., Hubadova 8, 1000 Ljubljana, Slovenija.
Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda. Kupljene proizvode potrebno je vratiti neoštećene u originalnoj ambalaži i u nepromijenjenoj količini osim ako su proizvodi uništeni, bez ambalaže ili se njihova količina smanjila bez krivnje korisnika (kupca). Ako je paket kojim su stigli proizvodi do korisnika (kupca) fizički oštećen, u njemu manjka sadržaj i paket je otvoren, korisnik (kupac) treba započeti postupak reklamacije.
Po primitku proizvoda, tvrtka će, u skladu sa zakonom o trgovačkim društvima, kupcu vratiti cjelokupan iznos uplate. Jedini nastali trošak koji tereti kupca u vezi s otkazom ugovora je direktni trošak povrata proizvoda.
Kupac uz povrat proizvoda šalje i račun, osobne podatke te transakcijski račun na koji želi primiti povrat uplate. Povrat novca će se izvršiti u roku od 30 dana od dana primitka obavijesti o odustajanju od narudžbe.

 

Zaštita osobnih podataka
Prodavatelj se obavezuje na trajnu zaštitu osobnih podataka korisnika. Prodavatelj će osobne podatke koristiti isključivo za potrebe ispunjavanja narudžbe (slanje informativnog materijala, ponuda, računa) i drugu potrebnu komunikaciju. Korisnički podaci ni u kojem slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama.

 

Pravna obavijest
Internet trgovina Bioeffect Hrvtaska i svi navedeni podaci, slike proizvoda, grafički i video elementi na ovim stranicama su zaštićeni autorskim pravima i ne smiju se reproducirati ili koristiti bez prethodnog pismenog dopuštenja.

 

Pritužbe i sporovi
Prodavatelj poštuje postojeće zakone o zaštiti potrošača. Prodavatelj nastoji da se u skladu sa svojom dužnosti uspostavi učinkovit sustav za rješavanje pritužbi te određuje osobu na koja se kupac u slučaju problema, uvijek može obratiti telefonski ili putem e-maila. Žalba se podnosi putem e-mail adrese na info@phoebus.si. Postupak obrade prigovora je strogo povjerljiv. Prodavatelj će u roku od pet radnih dana potvrditi da je primio pritužbu, obavijestiti kupca o tome koliko dugo će se rješavati i obavještavati o tijeku postupka. Prodavatelj je svjestan da je ključna karakteristika potrošačkog spora, barem što se tiče sudskog rješavanja slučaja, njegov nerazmjer između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova nastalih u rješavanju samog spora. To je ujedno i jedna od glavnih prepreka potrošaču da pokrene sudski postupak. Iz tog razloga prodavatelj će uložiti maksimalne napore kako bi se svi sporovi riješili mirnim putem.

 

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

Tvrtka Phoebus d.o.o. sukladno zakonskim normativima ne priznaje nikakvog izvođača izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova kao nadležnog za rješavanje potrošačkih sporova koje bi potrošač mogao pokrenuti sukladno Zakonu o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova. 

Tvrtka Phoebus d.o.o. kao ponuđač robe i usluga, koja se bavi web trgovinom na području RH, na svojoj web stranici objavljuje Internet poveznicu na platformu za internetsko rješavanje potrošačkih sporova (IRPS).  Platforma je na raspolaganju potrošačima na internetskoj poveznici ec.europa.eu/odr

Navedeno uređenje proizlazi iz Zakona o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova, Uredbe (EU) br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća o internetskom rješavanju potrošačkih sporova i promijeni Uredbe (EZ) br. 2016/2004 i Direktive 2009/22/EZ.

Kolačići za analizu
Koriste se za bilježenje analize opskurnosti web stranice i pružaju nam podatke kako bismo pružili bolji korisnički doživljaj.
Kolačići za društvene mreže
Kolačići su potrebni za dodatke za dijeljenje sadržaja s web mjesta društvenih medija.
Kolačići za komunikaciju na web mjestu
Kolačići vam omogućuju prijavu, kontakt i komunikaciju putem komunikacijskog dodatka na stranici.
Oglašavanje kolačića
Ciljaju ciljano oglašavanje na temelju prošlih korisnika na drugim web mjestima.
Što su kolačići?
Posjetom i korištenjem web mjesta pristajete na korištenje i snimanje kolačića.OK Saznajte više o kolačićima